ParkinsonTV

Met behulp van de financiële ondersteuning van de Stichting Parkinson Nederland is ParkinsonTV, mogelijk gemaakt. ParkinsonTV is  een nieuw, interactief zorgconcept voor parkinsonpatiënten, naasten, mantelzorgers en zorgverleners. Via Parkinson TV kunnen parkinsonpatiënten op een laagdrempelige manier informatie krijgen en  vragen stellen over hun ziekte. 

 

ParkinsonTV wil patiënten breed informeren over de ziekte en om vaak moeilijke onderwerpen op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Elke maand staat één thema centraal. Er wordt onder meer aandacht besteed aan thema’s als voeding, bewegen, seksualiteit, innovaties in behandeling, gedragsverandering en zelfmanagement. Patiënten, naasten en professionals kunnen hun vragen voorafgaand en live tijdens de uitzending stellen.

ParkinsonTV wordt elke tweede vrijdag van de maand, om 16.00 uur, gepresenteerd door dr. Marten Munneke, directeur van ParkinsonNet. Prof. dr. Bas Bloem hoogleraar neurologie bij het Radboudumc, deelt als vaste gast in iedere uitzending zijn kennis over parkinson. Daarnaast schuiven per thema een patiënt en een gespecialiseerde zorgverlener aan.  Voor meer informatie en de live uitzendingen: www.parkinsontv.nl